Šentjanževka – zel Janeza Krstnika

Irena S. Trojar

Irena S. Trojar

Sem Irena in se trudim biti pozitivna, optimistična oseba. Verjamem, da je nasmeh najlepše, kar si lahko nadenemo. Rada pišem in ustvarjam. Predvsem za svojo dušo. Vseeno, pa bi rada moje pisanje delila z vami, morda se kdo najde med vrsticami. Berete me pa lahko tudi na FB profilu Irena piše.

3 komentarji

 1. Avatar Nina Jesih pravi:

  meni je bilo vedno zanimivo, da ta naravna rastlina lahko izniči delovaje kontracepcijskih tabletk..ali mogoče veste, ali je enako pri pripravkih, ki se jih nanese na kožo, ne zaužije??

 2. Irena S. Trojar Irena S. Trojar pravi:

  Mislim, da šentjanževka lahko vpliva tako pri zunanji kot notranji (zaužitje) uporabi. Pri različnih tabletah različno… Zato bi na tem mestu svetovala posvet z ginekologom… Če me pa spomin ne vara, pa lahko uživanje čaja pri nosečnici lahko privede do splava… Kako je pa z zunanjo uporabo, naj pa raje napiše kdo ki se bolj spozna 🙂

 3. Avatar Borut Kumar pravi:

  Danes sem jih našel cveteti v Brdih 🙂 Zgodnje so…
  Nekaj glede zunanje uporabe (šentjanževo olje): boleče mesto (koleno, sklep, itd) masiramo (vata namočena v olje) 20minut, tudi 3X dnevno. Pomaga! Leta 2002 sem poškodovano koleno pozdravil prav s tem čudežem narave in danes ne potrebujem več ne kolenčnikov, ne pohodnih palic. Med zdravljenjem s šentjanževko pa se je dobro izogibat direktnim sončnim žarkom, sicer lahko nastanejo tudi mehurji (ne pri vseh ljudeh).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.