Šentjanževka – zel Janeza Krstnika

Irena S. Trojar

Živjo! Sem Irena in sem mama, žena, hči, prijateljica ... Ženska mnogih vlog pravzaprav in v vseh neizmerno uživam, saj me vsaka izmed njih izpolnjuje. Ena izmed njih je tudi pisanje. Druga kuhanje. Rada sem v stiku z naravo in samo seboj. In takšni so tudi moji prispevki.Berete me pa lahko tudi na FB profilu Irena piše.

Morda ti bo všeč tudi...

3 komentarji

 1. Nina Jesih pravi:

  meni je bilo vedno zanimivo, da ta naravna rastlina lahko izniči delovaje kontracepcijskih tabletk..ali mogoče veste, ali je enako pri pripravkih, ki se jih nanese na kožo, ne zaužije??

 2. Irena S. Trojar pravi:

  Mislim, da šentjanževka lahko vpliva tako pri zunanji kot notranji (zaužitje) uporabi. Pri različnih tabletah različno… Zato bi na tem mestu svetovala posvet z ginekologom… Če me pa spomin ne vara, pa lahko uživanje čaja pri nosečnici lahko privede do splava… Kako je pa z zunanjo uporabo, naj pa raje napiše kdo ki se bolj spozna 🙂

 3. Borut Kumar pravi:

  Danes sem jih našel cveteti v Brdih 🙂 Zgodnje so…
  Nekaj glede zunanje uporabe (šentjanževo olje): boleče mesto (koleno, sklep, itd) masiramo (vata namočena v olje) 20minut, tudi 3X dnevno. Pomaga! Leta 2002 sem poškodovano koleno pozdravil prav s tem čudežem narave in danes ne potrebujem več ne kolenčnikov, ne pohodnih palic. Med zdravljenjem s šentjanževko pa se je dobro izogibat direktnim sončnim žarkom, sicer lahko nastanejo tudi mehurji (ne pri vseh ljudeh).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.