Žajbelj – vsestransko zdravilo

Irena S. Trojar

Živjo! Sem Irena in sem mama, žena, hči, prijateljica ... Ženska mnogih vlog pravzaprav in v vseh neizmerno uživam, saj me vsaka izmed njih izpolnjuje. Ena izmed njih je tudi pisanje. Druga kuhanje. Rada sem v stiku z naravo in samo seboj. In takšni so tudi moji prispevki.Berete me pa lahko tudi na FB profilu Irena piše.

Morda ti bo všeč tudi...

2 komentarja

 1. Metka Nograšek pravi:

  Dober prispevek!

  Eno obdobje (kaki dve leti nazaj) sem kar pogosto pila žajbljev čaj in takrat izvedela, da ga je treba uporabljati v resnično majhnih odmerkih. Stranski učinki pri večjih količinah naj bi bili dokaj nevarni, privedejo lahko celo do halucinacij!

 2. Zvone Krušič pravi:

  Presenečen sem, da tako malo ljudi ve, da je treba žajbljev čaj za pitje vreti natanko 3 minute preden ga precedimo. Po treh minutah izloči zdravilno snov, ki je samo z namakanjem nebi (poleg tega pa izparijo tudi strupene snovi, ki jih siver zelo malo v žajblju).

  Žajblej, ki ga namakamo 10 minut ni za pitje, temveč za grgranje, izpiranje, zunanjo uporabo..

  Žajbelj je fantastična in čudežno zdravilna zdravilna zel, ki ji ni para, zato ni naključje, da je na ruševnih starega Rima napis: “Kako sploh lahko umre človek na katerega vrtu raste žajblej?”

  Če hočete biti zdravi in modri, pijte žajbelj! (3 minute vretja)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.