Naj deset naravnih poti do zdravja

Morda ti bo všeč tudi...

3 komentarji

 1. Stric Marč pravi:

  Lepo napisano.Imam pa vseeno nekaj vprašanj.
  Imaš morda izkušnje pri inhalaciji timjana ( za bronhialne težave)? Kakšni so lahko stranski učinki, saj gredo hlapne komponente direktno v pljuča in ne preko prebavnega trka, kot pri čajih. Včasih je bil na trgu gel Mentaclar ( predvsem meta) za inhalacijo ( mislim da LEK), ki pa je že več let umaknjen iuz prodaje.Zakaj, ne vem, niti v lekarnah mi ne dajo pojasnil.
  Sam uživam dnevno po nekaj listov sveže koprive, in ne opažam kakšnih spremeb na koži ali lasišču. Je pa diuretik. Koprivina tinktura ( alkoholna) je odlična za masiranje mrzlih nog, saj kopriva prekrvavi tkivo in s tem postopno ogreje podlajene dele.Še posebno je učinkovita v kombinaciji s pekočim feferonom.
  Česen in posebno čemaž širita žile in s tem vplivata na krvni tlak. Po zaužitju 2-3 listov svežega čemaža mi je krvni tlak že po pol ure padel za deset enot, ki pa se pšo osmih urah postopoma vrne na prvotno vrednost.
  Za afte, razjede ali pikanje v grlu pa sam raje požvečim list žajblja, ki ga na koncu izpljujem.
  Soda bikarbona je postala zopet trend v new age dobi, ko vsi na polno govorimo o zakisanosti telesa.
  Včasih je bila soda bikarbona pomoč za tiste, ki so imeli preveč želodčne kisline(gre za solno ali klorovodikovo kislino), saj jo je soda nevtralizirala. V mojih časih šolanja je veljalo, da pogosta uporaba sode bikarbone še poveča izločanje kisline, saj se ravnotežna reakcija po La Chatelierovem principu pomakne v smeri nastajanje kisline. Zato so sodo bikarbono opuščali in jo nadomeščali z drugačnimi zdravili ( fosfatne obloge rupruta in še kaj)

 2. Mateja Marin pravi:

  Hvala za komentar, mi timijanovo tinkturo večinoma grgramo, ker prepogosto pitje baje ni ok, sploh pa z nobeno stvarjo ni dobro pretiravati, izjema je kopriva in melisa,S sodo je pa tako, če jo zjutraj spijemo pol žličke, mislim da ne bo nobene škode. Pri boleznih sem zasledila, da se jih veliko zdravi z njo, pa tudi ne poročajo o kakšnih težavah. Zakaj pa jo je uradna medicina nadomestila, pa sama mislim, da mogoče gre pri tem za zaslužek farmacevtov. Najbolje je, da preizkušate, ni vse za vsakega pa tudi zakisanost je prisotna pri večini zaradi new age prehrane. Če bi uživali biološko hrano, verjetno tudi sode ne bi potrebovali. Moje none in nonoti so govorili: Vsega po malo. In mislim, da je to pametno upoštevati :).

 3. Ivan pravi:

  Ja naravo je treba spoštovati

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.