Družinski zakonik – ZA enakopravnost

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Morda ti bo všeč tudi...

6 komentarjev

 1. Buba pravi:

  Heteroseksualni par ima pravico do oploditve z medicinsko pomočjo. Naj jo ima tudi homoseksualni par?

  • Vesna pravi:

   Če smo pred zakonom vsi enaki ne vem zakaj je ne bi smeli imeti.

  • PLAVA PLAVI pravi:

   Kamen je kamen, trava je trava. Njiju lahko obravnavam enakopravno le toliko, kolikor sta si neenaka. Torej, neenako ni enako. Zakonca ali par, moški in ženska, sta po naravni poti ustvarjena za posredovanje življenja, v kolikor jima je šele takrat ugotovljeno po zdravstveni strani ta nezmožnost, se jima omogoči medicinska pomoč. V primeru pa da imamo, dva zdrava moška ali dve zdravi ženski, ki hočeta nekaj kar jima po naravni danosti ni dano, in hočeta nekaj izsiliti in še to na stroške vseh nas, hvala lepa. To izsiljevanje je nasilje, posiljevanje ideje. ODGOVOR: homoseksualni par NE!

 2. Zvone Krušič pravi:

  Vesna, tudi jaz ne razumem zakaj bi kdo imel pravico drugemu jemati pravice, ki jih ima sam ker se pač razlikujeta po spolni usmerjenosti. NE RAZUMEM, glede na to, da so te pravice zapisane v ustavi…

  ,,,in kako se nakateri heteroseksualci strašno trudijo, da bi prikrajšali homoseksualne za njihove pravice!….kako skušajo na vse načine uveljaviti svojo nestrpnost! Neverjetno!

  • Vesna Jug pravi:

   Ravno zaradi tega sem napisala ta prispevek, ker mi ni jasno, kako je mogoče, da se sploh pogovarjamo o tem, ali naj bodo ljudem, ki se od večine razlikujejo po spolni usmerjenosti, omogočene enake pravice kot ostalim. To bi moralo biti samoumevno!!!

 3. Irena S. Trojar pravi:

  Bravo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.