Otroci bodo odrasli …

Morda ti bo všeč tudi...

11 komentarjev

 1. Irena Irena pravi:

  Tukaj pa lahko pripišem le: AMEN! 🙂

 2. Avatar Sonja Skerbiš pravi:

  Hehe, hvala!

 3. Avatar Jasmina pravi:

  Se popolnoma strinjam, podarjen čas je najlepše darilo.

 4. Avatar Zvone Krušič pravi:

  Ja., čim več skupnih čustvenih doživetij..narava je, kot nalašč za to..V spominu duše ostane tisto kar je ostalo v srcu, kot doživetje..

  je pa tudi res, da imajo otroci veliko doživetij pri igri z vrtsniki…ni potrebno, da so vedno in povsod prisotni starši…

  sem zadnjič poslušal eno mamo, ki se pritožuje, da je njen 8 letni sin skoz na računalniku.” Zakaj pa ne gre ven se igrat z vrtsniki?” “To pa ne, ker je okolje na Fužinah v Ljubljani nevarno”…Kaj čmo pol? Strahovi staršev ovirajo osamosvanje otrok in uživanje otroštva..

 5. Avatar Zvone Krušič pravi:

  glede zunanjega “motiviranja” pa iskreno mislim, da je precenjeno..Notranja motivacija otroke razvija spontano v prosti domišljijski igri…ta pa ne potrebuje zunanje motivacije…le mir, prostor in čas..

  za igro otroke ne moremo motivirati, vsaj direktno ne..moramo jih le pustiti v njihovem naravnem sanjavem stanju zavesti (bi rekel Rudolf Steiner)….vse se potem dogaja samo od sebe, spontano..

  eden od problemov današnjih otrok s katerimi se odrasli skoraj ne ukvarjajo je, premalo proste igre…..otroci se ne znajo več igrati..tehnični pripomočki so ubijalci domišljije..

 6. Irena Irena pravi:

  Joj, ja…. prav žalostno se mi zdi ko opazujem nečake in druge otroke, kako se ne znajo več igrati ”sami s sabo”… Mi, smo šli v gozd, pogledal si drevo, in že se je razpletla igra z domišljijo filmskih razsežnosti… 🙂 in to skušam vzpodbujati pri nečakih, ko so pri nama v varstvu oz. na počitnicah… 🙂
  Skratka, Zvone – lepo napisano 😉

 7. Avatar Zvone Krušič pravi:

  Hvala Irena..ja, otrtoštvo je najlepši čas ravno zaradi domišljijske igre….otroci so lahko v igri resnično svobodno..igra je “kraljestvo otrokove svobode”…kljub temu, da je danes ogrmno, nikoli toliko v zgodovini, napisanih znanstvenih razprav in raziskav o koristnosti igre za otrokov razvoj, se danes otroci žal igrajo vedno manj..ne znajo se več igrati..

 8. Avatar Sonja Skerbiš pravi:

  🙂 res je, domišljijska igra je zakon in v naravi (ko otroci niso obdani z vsemi možnimi motečimi dejavniki), imajo za to več kot dovolj možnosti… ob enem pa imajo še krasno možnost najti zavetje pri svojih starših, ki so nekje blizu, ko začutijo željo po tem… Torej, le pogumno….s tem, jih odpeljemo v naravo, jih gotovo ne bomo prikrajšali za domišljijsko igro 😉

 9. Avatar ROZIKA LORENČIČ pravi:

  Moram reči, da res ni lepših trenutkov, kot so tisti, ki jih preživiš s svojimi otroki.Da si le te trenutke, zapravil včasih za kup nepomembnih stvari, se zaveš šele takrat, ko te otroci kar naenkrat ne potrebujejo, ker imajo svoj telefon, svoj računalnik in tudi svojega prijatelja oziroma zaupnika.Šele takrat se zaveš, kako minljivih je tistih par let, ko je otrok,,tvoj,, oziroma, ko si želi tebe in tvoje bližine.ŽAL, RES ŽAL SE STARŠI TEGA PREPOZNO ZAVEMO, ČAS PA ODNESE VSE TISTO LEPE BREKRBNE DNI!
  Zato vam polagam na srce vzemite si čas za ta bitja, pojdite na sprehod-ta nič ne stane- pogovarjajte se , prisluhnite njihovi govorici!!!!!!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.