Je tašča res zmaj?

Irena S. Trojar

Irena S. Trojar

Živjo! Sem Irena in sem mama, žena, hči, prijateljica ... Ženska mnogih vlog pravzaprav in v vseh neizmerno uživam, saj me vsaka izmed njih izpolnjuje. Ena izmed njih je tudi pisanje. Druga kuhanje. Rada sem v stiku z naravo in samo seboj. In takšni so tudi moji prispevki. Berete me pa lahko tudi na FB profilu Irena piše.

Morda ti bo všeč tudi...

2 komentarja

 1. Avatar jerca stopar pravi:

  Ni kaj dodati ali odvzeti. Res je tako kot si napisala, meni se zdi zelo pomembno, da ko pride v hišo nov član družine torej sinova žena ali hčerin mož, da jih sprejmeš kot še eno hčer ali sina in da se ob tem dobro zavedaš, da se moj otrok odloča za skupno življenje s prihajajočo osebo (snaha, zet) in da jo je izbral po svojem okusu, željah in simpatiji seveda zaljubljenosti in ne po mamini ali očetovi meri. Tudi pomembno je, da jima daš dihati ko se privajata na novo okolje, življenje, navade, sprejemanja itd, itd.
  In če vsaj približno vse to “štima” potem ne bo problemov. Seveda, ni nam taščam in tastom vedno vse po godu, zato se takrat v dobro namerno svetujem, če je le mogoče obrnimo stran, stisnimo zobe ali pa zelo diskretno povejmo kaj si mi mislimo o tem ali onem primeru.
  Bodimo strpi drug do drugega in imejmo se radi, saj ljubezni ni nikoli preveč!

  Tudi jaz bi rada delila eno zgodbi o taščah. Ko sem bila še v službi, so v eni od pisarn delale tri sodelavke, ki so postale v kratkem obdobju tašče, ostale kolegice, ki še nismo prišle do tega naziva smo jim na vrata napisale -ZMAJEVSKA SOBA- , verjemite mi, sploh niso bile zmajevke, bile so čudovite tašče.
  LP, Jerca

 2. Irena S. Trojar Irena S. Trojar pravi:

  Zmajevska soba. 😉 Ta je dobra. 🙂
  No, seveda pa ne smemo pozabiti, da so včasih lahko prav zmajevske tudi snahe, ki že v osnovi zavračajo vse, kar reče in stori tašča, le zato ker je tašča – tašča.
  Z roko v roki, odprtimi mislimi in srcem, pa skupaj lahko dosežemo dialog in razumevanje drug drugega.
  Smo le različne generacije in vsaka razmišlja po svoje. In včasih se lahko strinjamo, spet drugič, pa se strinjamo, da se ne strinjamo.
  Pa lep pozdrav!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.