Vseslovenska vstaja – leto kasneje

Morda ti bo všeč tudi...

2 komentarja

 1. Avatar Zvone Krušič pravi:

  dobro napisano..zanimivo in poučno. se strinjam. še posebej s tem, da se je državna avtoriteta skrila, da je sovražnik postal neviden, anonimen..za zidove zbirokratiziranih institucij..res je..

  • Avatar Kristjan Nemac pravi:

   Hvala za lepe besede in resnično me veseli, da se vam zdi članek zanimiv in poučen. Kot študent sociologije se namreč počutim dolžnega, da širši javnosti predstavim poglede, ki so praviloma zaprti znotraj predavalnic na fakultetah.
   Kar se tiče “nevidnosti sovražnika”, je res velik problem, se spomnim, ko je prišlo do zasedbe Filozofske fakultete v Ljubljani. Takrat se je lepo videl problem, da nimaš avtoritete, ki bi ji lahko postavil zahteve. Dekan se je namreč načeloma strinjal z zahtevami, a ker fakulteta nima denarja in pristojnosti za vse spremembe nas je poslal do rektorja, njegov odgovor je bil podoben in nas je poslal na ministrstvo, ministrstvo pa je odgovorilo, saj imate prav, ampak ker je ekonomska kriza ni denarja in ne moremo nič narediti. Tako so lepo prelagali odgovornosti in pristojnosti iz ene institucije na drugo dokler se zasedba ni končala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.