Kako zaslužiti na internetu?

Morda ti bo všeč tudi...

3 komentarji

 1. abs24 pravi:

  Zanimive so še strani tipa 99designs, in designzzz za tiste, ki hočejo promovirat svoj design. Obljubjajo dosti, ampak pot do zmage – zaslužka je pravi kalvarij. Zato jih mnogi kot tudi sam, precej hitro obupajo.

  Stran je razdeljena po sekcijah, ima res ogromno sekcij, zbereš pač željeno sekcijo, področje, pogledaš zneske izplačila, zahtevnost naloge, prebereš opis željenega npr. logotipa, skušaš neki ustvarit, in pol pride lastnik razpisa in pogleda obstoječe designe. Recimo… je več krogov zmagovalcev, najprej 50 ljudi npr. pošlje svojo idejo, izvedbo logotipa, tako dobi npr. za vloženo nagrado 100$ lastnik 50 in več različlnih verzij njegovega logotipa, saj jih vsak lahko pošlje kolikor želi. Pol jih izbere npr. od tega 10, nato teh 10 gre v dodatna dograjevanja, izboljšave, nato od tega jih izbere recimo 5. za naslednji krog. potem med petimi se odloči za njemu najbolj primeren logotip in v zadnjem krogu izzove vseh 5 da naredijo svojo verzijo izbranega logotipa, in šele potem se mora lastnik odločit za finalista ali tako nekako… vglavnem, naredil sem okoli 15 designov, gubil en kup časa in idej ter ne prišel nikamor. Konkurenca je absolutno prevelika. To ti je internet,…

  In pol imaš še en kup prevar na področja delo na domu, ki so sumljivega izvora, še posebno tiste ki zahtevajo predplačilo, skratka internet je poln prevar. Iščeš zalužek ali delo, na koncu ostaneš še ob času in denarju. Katastrofa, res!

  • matrisha pravi:

   Za te strani, priznam, nisem še slišala, zveni pa zanimivo, saj imam rada, tako rečeno, smiselno tekmovanje za zaslužek. Ja, tukaj lastnik razpisa res pride na dober način do kvalitetne ideje oz. celotnega logotipa. Pametno. Za tekmovalce pa je res kalvarija, saj verjamem, da je s tem ogromno dela in časa in če imaš na koncu smolo in “izvisiš” se je težko zopet pripraviti na naslednji razpis. Ja, mislim, da je internet resnično najhujši in najtežji način priti do zaslužka, razen če imaš srečo in naletiš na hudo prodajno nišo, ki te katapultira v višave. Tudi to se zgodi.
   Prevaranti so pa povsod, kjer imajo možnost koga nategniti, zato tudi internet ni izjema.
   abs24, ne obupat, naslednji logotip je lahko tvoj 🙂

 2. David Račič pravi:

  Tisto z igranjem rulete je past. Malo preračunajte pa boste videli zakaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.