Stroški carinskega postopka – skrita past spletnih nakupov

9 komentarjev

 1. aleksander pravi:

  če mene kdo upraša bi mogla bit carina za plačat samo takrat ko je naročnik oz kupec naroččil tak izdelek ki ga nebi smel… da ga carina zavrne, v drugih razmerah da paket ustreza vsem se carina nebi smela plačati.

 2. Carinska pošta že lep čas ne zaračunava vplačnine 1,05 za UPN nalog kot je v članku navedeno!Zelo površna “Pozorna opazovalka” 😉

 3. POZORNAOPAZOVALKA pravi:

  Spoštovana gospa Vesna Ferjančič v konkretnem primeru je bilo natančno tako kot je opisano, kar lahko tudi ne tako zelo pozoren opazovalec vidi na fotografiji računa. Datum ni nikjer omenjen, ker je za vsebino prispevka nepomemben.Ta trenutek je tudi strošek carinskega postopka verjetno višji. Lp

 4. Popolnoma normalno, da so šli odpirat paket, kar so seveda tudi zaračunali, ker pošiljka ni bila s strani Kitajca pravilno deklarirana tj. navedena je bila napačna vrednost ali celo darilo. In tukaj je hakeljc!
  V lanskem letu sem prejel nekaj deset pošiljk od Kitajcev, dokazila o plačilu (vrednosti) pa sem moral poslati štirikrat, s tem, da je marsikatera pošiljka presegla 22€.
  Če bi bila na pošiljki prilepljena faktura iz katere bi bila razvidna vsebina in vrednost pošiljke, se to ne bi dogajalo oz. potem ne bi imeli razloga za zaračunavanje stroškov carinskega postopka.
  In to je to, če ti ni jasno, pokliči Carinsko pošto, kjer so zelo prijazni in ustrežljivi, seveda, če je stranka tudi.

 5. Janez Novak pravi:

  Carinska pošta še vedno zaračunava vplačnino! Ravno danes sem prejel paket, cena je še vedno enaka. V kratkem bom podal prijavo na tržni inšpektorat in zavod za varstvo potrošnikov.

 6. Jaz sem prvič plačala 4 €, ker je bila deklaracija narobe izpolnjena. Zato sem ob ponovnem naročanju pošiljatelju zatežila, naj napiše do centa natančno ceno.
  Danes sem dobila paket – deklaracija je bila ustrezno izpolnjena, ampak sem morala vseeno plačati 4 € za stroške preverjanja pošiljke.

 7. Igor Zupanič pravi:

  Ni rečeno, da podatki na deklaraciji niso točni, če piše vrednost 3 $, ti si pa plačal 20. Kje pa piše, da je vrednost blaga enaka prodajni ceni. Kitajcu je mogoče ta stvar vredna 3$, uspel ti je prodat za 20 $, on je vesel, ker je zaslužil, ti pa si vesel, ker bi doma za tako stvar plačal 2× toliko… Sicer pa itak, lahko debatiramo o tem, ali je upravičeno ali ne, pošta ima pač to pravico, da ti lahko vsako pošiljko preverijo in si zaračunajo najmanj tiste 4 €. Pa če je pošiljka res sumljiva ali ne.

 8. MR. Bean pravi:

  Jaz v primeru da gre pošiljka čez carisnki postopek in je vrednost pod 22€ ter pravilno izpolnjen CN22/CN23, lepo prvo ko prejmem pošiljko skupaj z položnico za tiste 4€ pošiljko zavrnem in dam pritožbo, da ponovno opravijo carinski postopek nato pa ko dobim pošiljko čez par dni ponovno nazaj z še večjo položnico zaradi ponovnega postopka lepo napišem da ne sprejmem in paket gre lepo nazaj na Kitajsko naši cariniki pa so imeli dvojno delo, ki jim ga ne bo ničhe plačal 😉 Denar pa tako ali tako dobiš od Kitajca nazaj .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.