Otrok v vrtcu prepuščen samemu sebi

Morda ti bo všeč tudi...

2 komentarja

 1. Klavdija pravi:

  Dve leti staro hčerkico imam doma, ker nisem dobila vrtca v na novo priseljenem kraju. V privat varstvo sem jo za nekaj časa imela, vendar pa sem bila nezadovoljna, saj ji je “varuška” natikala na ritko plenico, pa čeprav smo jo čez dopust odvadili plenic. Ker je bila zmedena, smo imeli težave s ponovnim odvajanjem plenic. Želela sem jo dati v nek privat vrtec, pa so imeli vse polno. Glede na to, da delam od doma, sem se odločila, da jo bom imela nekaj časa doma.
  Včeraj pa se je tudi meni pripetil dogodek, ki mi nikakor ne gre iz glave. Odšle sva na igrišče in tam spoznale lastnico oz. vzgojiteljico tega privat vrtca. Imela je sedem prestrašenih malčkov. Fantek, ki je komaj shodil, ni zmogel sam na gugalnico (drugače je ta gugalnica zelo nizka), je potegnil za roko vzgojiteljico, da ga posede na gugalnico. Vztrajala je pri tem, da naj spleza sam. Vse lepo in prav, vendar bi mu jaz v tem primeru pokazala oz. pomagala. Ko pa se je vzgojiteljica naveličala njegovega trmarjenja in jokanja, ga je na silo prijela za glavo in potiskal pod železno konstrukcijo gugalnice. Fantek se je upiral, vendar brez uspeha. Ko mu je glavo porinila skozi, ga je prijela še za nogice. In ker ni bil stabilen, se je udaril v glavico. Začel je še bolj jokat, mene pa je bolelo srce. vzgojiteljica ga je dala do iz gugalnice in stran od sebe. Vsakič ko je prišel do nje po tolažbo, ga je odrinila stran, pa čeprav je jokal zaradi nje. Jaz in moja hčerkica sva vse le nemočno opazovale, čeprav sem ga želela jaz dvigniti in ga potolažiti. Njegovih jokajočih, velikih rjavih oči ne bom nikoli pozabila. Najbolj me je ganilo, ko ga je moja deklica začela božati po glavi in mu rekla: “vse bo v redu”. Takrat je tudi meni ušla solzica in vzgojiteljica, ki je to videla, je prijela dečka in ga dvignila. V njej ni bilo niti kančka topline.
  Takrat sem si rekla, dobro, da je takrat imela vse polno, saj si ne želim, da bi taka oseba pazila na mojega otroka. Ko so odhajali, je enega otroka “zgubila”. Dobro, da ji ni ušla na cesto.
  Zdaj pa se vprašajte! Plačujete privat varstva, ker vam drugega ne preostane in plačujete abnormne zneske, z vašim otrokom pa delajo, kot z zadnjo smetjo. Le kaj bi bilo, če bi ta mama vedela, kaj je bilo tisti dan z njenim otrokom, z njenim sinčkom.

 2. istriana pravi:

  gospa Klavdija v katerem kraju? in na katerem igriscu?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.