Feminizem

Avatar

Adry

Sem multifukcionalna oseba, ki jo zanima preveč stvari! Pravi mali knjižnji molj, ki s svojo veliko in podivjano domišljijo velikokrat zaide v rahlo čudne, a zabavne situacije :)!

Morda ti bo všeč tudi...

4 komentarji

 1. Avatar Zvone Krušič pravi:

  Nisem čisto prepričan, da je tisto kar je včasih veljalo tisto pravo…Strinjam se, da tudi moški potrebujemo vse tisto kar ženske pogosto nerealno zahtevajo od nas..

  Feminizem nikakor ni samo modna muha, je reakcija na tisočletno zlorabljanje žensk, ko so bile manjevredna bitja. V bivši Jugoslaviji so ženske dobile volilno pravico šele 1945, v Švici pa npr. šele 1971, kar pomeni, da so bile ženske v očeh moških tako zelo meumne, da niso zmogle niti presoje o tem kdo bi bil dober politični kandidat.

  Pretepati ženske je bilo znak moškosti, pri nas še do pred 100 leti….Femnizem je torej legalna reakcija žensk po celem svetu in boj za pravice, ki so jim bile zgodovinsko kratene..Je znak poguma žensk, dostojanstva…in je bil pač potreben, čeprav enostranski..Danes se je treba vedno bolj zavedati, da sta moški in ženska ustvarjena eden za drugega in ne eden proti drugemu, zato je potrebno namesto konflikta razvijati ravnovesje..

 2. Avatar Adrijana Mijatovič pravi:

  To je res, ampak problem žensk moje generacije je predvsem v tem, da so preveč kritične do moških ter se rade oklepajo feminizma in ga izkoriščajo za napačne stvari :). Oziroma si ta pojav zelo rade narobe razlagajo, žal.

 3. Avatar Zvone Krušič pravi:

  Strinjam se v tem smislu, da se morajo vsaj nekatere ženske odpovedati mitu o moškem, ki bo nek supermen..(čeprav so spet ta mit ženskam vsilili moški)..Tudi moški je samo človek, nepopoln, ki potrebuje razumevanje…..

  Obstaja tudi mit, da so ženske bolj čustvene od moških, kar sploh ni nujno res.

  Po mojem bi se ženske morale bolj znebiti slabe dediščine, ki so jih dobile od svojih mater. Le malo jih je, ki nebi težile z bolestno potrebo po redu, pospravljanju in čistoči….kar je po moje le oblika kontrole nad soljudmi…Prevečkrat sem videl tako teženje moškim s svojimi razpoloženji, da bi verjel, da so to osamljeni primeri….Pa so še drugi primeri…Ko bodo ženske sestopile z iluzije, da je moški samo človek, ki ni le stroj, robot za zadovoljevanje njihovih nerealnih, takih in drugačnih muh in potreb, ko ga bodo nehale idealizirati na začetku zveze in potem ko enkrat spoznajo, da je samo človeško bitje, prezirati…potem bo lahko odnos med moškim in žensko postal resnično ljubeč in intimen…

  V za namen se bodo morale ženske osvoboditi slabe dediščine SVOJIH MATER, ki so jim bile zgled teženja, jamranja, nezadovoljstva, in prelaganje odgovornosti na moža, ….Tista ženska, ki noče pogledati kakšna je njena mati bila in kako zelo jo je kot otrok pogosto sovražila, zaradi njene muhavosti, tista bo to prenesla naprej na svojo družino, moža in otroke.

  To je le moje mnenje

 4. Avatar Adrijana Mijatovič pravi:

  Vendar pa se vseeno lahko naučimo nekaj od naših mam in očetov. Imeli so drugačen pogled na svet, za nas velikokrat staromoden, a so se se spoštovali med seboj, si pomagali, ni bilo nobenega tekmovanja. Pustimo teženje, jamranje in podobno. Šlo je predvsem za to, da je ženska znala biti žena, ki je svojemu moškemu stala ob strani ter ga spodbujala, skrbela za dom in družino. Danes pa bi ženske samo uživale, ter pričakujejo vse a dajo bolj malo ali nič! Tukaj sem predvsem kritična do predstavnic svojega spola, saj me iskreno povedano GLAVA boli, ko poslušam kaj vse zahtevajo od moških, a same ne bi naredile nič kot samo uživale. Tekmujejo z moškimi ker se jim to zdi zabavno in ker se zgledujejo po kvazi zvezdnicah ki govoričijo in napeljujejo k feminizmu, a se s tem ne zavedajo da izgubljajo ženstvenost. Imej kariero, bodi spoštovana in za zgled, imej moč a vseeno, tukaj se strinjam s teboj, moški ni stroj, supermen, je prav tako človek s čustvi kot smo me :)!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.