Odgovornost otrok do ostarelih staršev

Morda ti bo všeč tudi...

1 odziv

 1. glicinija pravi:

  Lep članek.
  Tudi nas so vzgojili in sem tudi mnenja, da moramo poskrbeti za starše, tako kot so oni za nas, ko smo bili majhni. Če se ne motim, smo tudi po zakonu dolžni poskrbeti za starše.
  Moževa mama oz. tašča ima 3 otroke, dva sta se odselila, eden je ostal doma in si ustvaril družino doma. Živimo v hiši, kjer ima urejeno lepo stanovanje. Po svoji želji je sama v stanovanju. Nudiva ji kurjavo, vse stroške bivanja in pomoč, če karkoli potrebuje. Nikoli ni bila deležna žal besede. Tako, kot živi ona, si bi marsikateri starostnik želel, saj v bistvu nima nikakršnih skrbi, ni ji treba skrbeti za stroške, ni bolna, za svojih 70 let dobro vidi, je čila, ima dober spomin, v glavnem, v takšnem stanju je želja vsakega človeka dočakati starost v takšnem stanju. Tudi dobrih sosedov imamo veliko, tako da ji ni dolgčas.
  Z možem sva si uredila preostanek hiše. Zelo se razumeva, vendar nama tašča zmanjšuje kvaliteto bivanja. Sem tudi sovpadata sestra in brat od moža, najbolj njegova sestra. Stvari so prišle tako daleč, da sva se pripravljena odseliti, najino polovico hiše prodati. Najin dom se je spremenil v sredstvo, ki nama omogoča, da imava kje spati in si kje skuhati. Ker nekega kvalitetnega časa je nemogoče tam preživljati.
  Namreč, tašča oz. mama od moža naju spremlja ves dan, beleži si vsak korak in vsako kretnjo, ki jo storiva, najbolj jaz, si seveda domisli še kar nekaj stvari zraven, in potem seveda poroča svoji hčeri po telefonu, kaj midva delava, kam greva, kdo je na obisku in potem se obe skupaj spremenita v sodnike in samo grajata. Rezultat tega pa je, da se govorice širijo okrog in si ljudje slabo mislijo o naju. Dovoli si tudi obiske spoditi oz. ko kdo pride, mu kar reče, “a si spet tukaj” in še bi lahko naštela podlosti, ki jih počne. To je le 1%.
  V bistvu se ne zaveda, da, ko bova prodala hišo, ne bo mogla preživeti, saj ima le 200€ pokojnine in ne bo morala kriti osnovnih življenjskih stroškov (elektrika, smeti, voda…..)
  V bistvu obtožujem tudi njena dva otroka, saj naju imajo z možem za ničvredna, čeprav poskrbiva za vse. Nihče ne pohvali oz. se ne zaveda, da ko bova midva odšla, da bosta onadva morala poskrbeti za svojo mamo, kar pa ne bo lahko, saj ji ne bi privoščila niti centa. Sama nimava nič dobrega od nje, pa vendar vseeno poskrbiva za vse. Mislim, da nekateri starostniki ne vejo, da v bistvu uživajo luxuz, vejo samo, da nekdo mora poskrbeti za njih.
  Moja kazen bo, da si bom morala še enkrat urediti stanovanje drugje, njena oz. njihova pa, da bosta morala poskrbeti za svojo mamo.
  Še vedno sem mnenja “ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI”
  Ne razumem, da je v človeku lahko toliko hudobije, da želi uničiti koga drugega. Pa naj je to starostnik ali kdo drug.
  Lp.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.