Ladislav Troha in njegova gladovna stavka – moj pogled

Morda ti bo všeč tudi...

11 komentarjev

 1. Franc Mihic pravi:

  Zelo Aktualno! Ko bi le prebrala zakonca Troha in tudi Tanko!

 2. matrisha pravi:

  Spremljam ga zadnji teden. Moji občutki so bili podobni, čeprav za ljudi, ki se odločijo žrtvovati sebe za karkoli, nimam sočutja. To je njihova volja, ne moja. Pa vendar je njegovo dejanje, po mojem občutku, marsikomu odprlo vprašanja o vrednosti lastnega življenja. Kar je dobro.

  Včeraj sem ga videla prvič na tv, intervju, nekaj besed – jaz temu človeku enostavno ne verjamem.

  Zvone, odlično napisano.

 3. Irena S. Trojar pravi:

  Nekako me ta človek ne prepriča.Gladovna stavka je njegova svobodna odločitev in izbira. Mene in mojih odločitev, prepričanj naj ne meša zraven. Nekako me ne gane. Žal. Žal mi je pa njegove družine, predvsem otrok (potrebujejo očeta, ne pa ”mučenika”) … ne vem, ne vem….

  Sicer pa odličen prispevek!

 4. Zvone Krušič pravi:

  Ok., če se človek žrtvuje za nek svoj ideal.To razumem. Da pa pri tem ignorira dejstvo,da ima majhne otroke in poivrhu še pričakuje od vseh ostalih, da se bodo žrtvovali ZANJ in njegove ideale, to pa je nekaj kar ne prenesem…

 5. matrisha pravi:

  Malce sem preverila naokoli in sedaj razumem bolje, zakaj nič odziva, podpore itd… Ljudje ga ne jemljejo resno, še huje, imajo ga za potrebnega psihiatrične pomoči. Morda je to pretirano, vendar mislim, da nekaj stvari bi pa resnično moral rešiti pri sebi.
  Ne morem si kaj, da se ne vprašam, kaj bi se zgodilo, če bi JJ bil na njegovem mestu in z gladovno stavko skušal doseči pravico. Kar bojim se pomisliti, saj se mi nehote pred očmi prikazuje slika množice, na stotine ljudi, ki poleg njega šotorijo in gladovno stavkajo …

 6. V pregovorju se čuje; “vsak je svojega denarja vreden”! To velja tudi za G. Troha-ta, ki je zašel v svoje dimenzjonen in pričakoval vso podano naivnost slovenskega ljudstva, katero ves čas že demonstrira napram vladujočim, da bo tudi pri njemu tako in Gregorčičeva ulica bo slej ko prej polna takšnih kot je on sam. Tudi moja naivnost me je zapeljala in tem primerno sem mu z vsemi mojimi komentarji stal ob vesčas ob strani, kako slovensko ljudstvo animirati na programsko vizijo “OPS“, ki je sicer imela dokaj ustrezne pozdravne točke nikakor pa v celoti, kje so se najini interesi razhajali. No pa G. Troha nebi bil G. Troha, če nebi pokazal velikim nam, da je lahko tudi drugačen. Brutalno neprijazen, povsem brez vsake kulture in je v stanju v besnem napadanju porušiti vse dobroTukaj se vidi njegov znača vojaškega režima.

  To je storil tudi pri meni, kot pri veliko drugih. Gladovno stavko sem mu takoj po zapustitvi RTV –SLO. Odsvetoval, ko sem ga poklical na Mobitel, ker je to nekaj izven vseh normativ izsiljevanja. Uresničevanje svojih idealov kako si pridobiti maso sympatizerjev nesme iti na Konto sensibilnosti ene same osebe, ki nekaj izsiljuje z svojim življenjem. In ravno na tej točki je njegov plan pogorel. Pogorel, ker je dokazal, da je manipuliral že samo z prelomom prvotnih zahtev in nadaljeval še samo v materjalno osebno korist. Danes skoraj cele tri mesce še vedno vstraja kako z naučenimi paragrafi nekaj pričakovati.

  Pa se lahko vprašamo; „kaj ima to skupnega z vso gladovno stavko, ki je presegla vsak svetovni Rekord“. Kakšen je to oče treh otrok brez vsake odgovornosti za svojo familijo? Moj čas, ki sem ga posvetil za G.Troha-ta mi ni žal saj sem želel, da bo uspel v političnem segmentu stavkanja in danes vem da temu ni tako, kar sem tudi sam prepoznal pravilno ravnanje slovenkega ljudstva do to vrstnih izsiljevanj, ker mu upravičeno niso rabili pristopili. Svoboda in pravica slovenskega ljudstva se bo izborila, ko bo ljudstvo v to zadosti močno duševno moralno skozi še podane višje stopnje osiromašenja enostavno prisiljeno. Ljudje so pripravljeni prej si uzeti življenje v svoji tišini, kot pa nekaj početi, (gladovna stavka), kar še nikoli ni bil MADNET mase ljudstva.

 7. Zvone Krušič pravi:

  Spoštovani gospod Jazbinšek, hvala vam za vaše misli. Popolnoma se strinjam z vami.

 8. CZPNN-2 pravi:

  Tudi sam sem že od leta 1998 žrtev pravosodnega nasilja. Veliko takih in podobnih krivic sem doživel, preživel in jih v tem trenutku preživljam. Osebno pa se samo deloma strinjam s Troho. Menim pa, da ni izbral prave taktike in je očitno pozabil, da se slovenskemu režimu nihče več ne smili ter, da mu take zgodbe doli visijo. Večkrat sem ga tudi poskušal prepričati v to, da režimu samo strah pomaga, za to bi kot major moiral razumeti kaj sem mu hotel povedati, la mu ni uspelo.

 9. MDZCNVCP pravi:

  Zelo dober članek.
  Tudi jaz sem imela podobne občutke, ko sem v drugi polovici junija letos, obiskala g. Troha L.na Gregorčičevi.

  Namreč dan prej sva se z g. Trohatom po telefonu dogovorila da pridem v LJ z izklučnim namenom, da skupaj najdemo možne rešitve izključno za njega osebno in njegovo družino,če nam bo seveda zaupal dokumentacijo, ki ga bremeni. Takoj je na ta predlog pristal – toda glej ga zlomka……,
  g. Troha je bil drugi dan popolnoma drugega značaja (tako zelo osoren in nesramen, da ga ni bilo možno prepoznati).

  Po izkušnjah sodeč je za rešitev takih in podobnih težav, pozitivna izkušnja nekoga tretjega, običajno pripomore, da pričnejo tisti, ki imajo take in podobne težave kot g. Troha, zopet zaupati in pozitivno razmišljati. Ampak g. Trohi vse to dol visi.

  Osupljivo,da g.Troha, ki drugim očita nezanesljivost – je sam ne le nezanesljiv, temveč tudi nepredvidljiv v svojih izjavah.
  To pa pomeni, da z lahkoto, brez slabe vesti kadarkoli in kjerkoli demantira vse kar se dogovoriš z njim. Na tak način pa se pravno in finančno ne da nikomur pomagati, žal.

 10. Prestrašen1 pravi:

  Človek bi potreboval eno uro, da bi odgovoril na vse insinuacije ter iz zraka vzete interpretacije družinskih razmer v dotični družini.

  “Če bi se zgodilo kaj dobrega in pozitivnega, po komu bi potem lahko še pljuval? Žaganje lastne veje, na kateri sediš, je očitno slovenski nacionalni šport, ki ga Troha le pooseblja.”

  “Kmalu sem spoznal, da njegova žena brezpogojno deluje po ukazu Trohe, da ima oprane možgane s strani svojega moža, da je pripravljena narediti totalno vse, da mu ustreže, morda celo, bog ne daj, zatajiti lastne otroke.!

  Nisi spoznal, da če sta tako g. Troha kot žena, pripravljena iti v gladovno stavko, jim moraš v prvi vrsti najprej priznati, da sta pogumna. Da za dobro naroda (seveda tudi sebe, a tudi Troha je del naroda). Zopet SPIN. Najprej avtor govori: ja ga razumem, ga spostujem… Da se bralec poistoveti. Potem pa udari z vsemi topovi in ga med vrsticami oznaci za hinvaca, slabega očeta, norca… Tehnike za pranje mozganov.

  Žal mi je, a avtor članka je na negativnem polu.

 11. zvone pravi:

  Če se oglašaš pod vzdevkom “Prestrašen” mi je vse jasno..Troha potrebuje prestrašene vernike okrog sebe…Kar dosti ljudi ga je že pogruntalo, tako da nisem edini, ki ga je spoznal za manipulatorja..Tudi njegove gladovna stavka je po mojem čista blasfemija (vseskozi se je prikrito hranil)…Evo, to je pač moje mnenje in ga ne bom mnenjal..Če bi me kdo kaj vprašal o Trohi pred 20 leti, ko sem bil še manj izkušne o življenju in ljudeh, bi bil morda tudi jaz zaslepljen..čeprav ne verjamem…Temu človceku ne zaupam in konec..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.