Denar sveta vladar

Morda ti bo všeč tudi...

6 komentarjev

 1. teyci pravi:

  “vroči julijski pogledi”

 2. Zvone Krušič pravi:

  Tole moram nujno prebrati…

  Zvone

 3. Zvone Krušič pravi:

  Anja, zelo zanimiv članek! Najbolj vešč mi je bilo, da ste opisovali lastnem odnos do denarja, kot ste se razvijali, kot oseba, od otroštva naprej. Lastno zorenje v odnosu do denarja. O denarju se skoraj ne govori, čeprav verjetno ni stvari v katero bi bili ljudje bolj vpeti, kot ravno v denar. In večinoma smo dobili napačna prepričanja glede denarja v otroštvu, kot jih sami opisujete: za denar je treba PRIDNO delati, garati……itd..

  Ta (napačna) prepričanja glede denarja se meni zdijo sploh zanimiva. Vsi si ga želimo, za dostojno življenje, če ne drugega, hkrati pa so nam nekako vcepili, da “je denar zlo”, da se ga je treba bati, da so ljudje, ki imajo denar pokvarjeni, da “denar pokvari človeka”, itd…skratka “biti bogat pomeni biti slab”….zanimivo…ne?

  Anja, zelo se strinjam z vami, da je zelo pomebno spremeniti svoja negativna PREPRIČANJA glede denarja, če ga želimo več v svojem življenju. Eno od teh prepričanj je, da z dajanjem izgubljamo..Vi zelo lepo opišete “dajanje iz srca”…, ki poveča tok, kroženje enrgije, katere del je tudi denar….se pravi resnica je v prepričanju: “da z dajanjem dobivamo”, ker se nam vrača.

  VSE JE V PREPRIČANJIH in žviljenje se nam oidvija na osnovi naših ponotranjenih prepričanj. Po moje ni nikogar, ki od svojih staršev nebi poslušal, da “denar ne raste na drevesu”, itd….Če pa berete našega izumitelja Petra Florjančiča, ki je zdaj star je 95 let, in je celo življenje izumljal in tako postal milijonar, pa vam bo povedal nasprotno, da “denar leži na cesti, le pobrati ga je treba”.

  Zelo se strinjam z vašimi mislimi, ko pišete kako pomeben je “dober občutek v našem srcu” in kako strah za prežrivetje in pred prihodnostjo ovirata, da bi denar pritekal k nam…, všeč mi je ko gvoorite o pomebnosti zaupanja, dajanja, in še posebej “vizualiziranju želja uz dna srca”…

  Jaz osebno menim, da so prepričanja najpomebnejša. Pri sebi opažam, da iz moje podzavesti prihaja dvom v to, da bi veliko denarja, bogatsvo,lahko hkrati tudi pomenilo etično življenje…torej je to prepričanje, da “denar pokvari človeka” zelo globoko vsajeno v meni….pomebno je ozaveščati tak prepričanja..

  Hvala za odličen članek, Anja.

 4. Zvone Krušič pravi:

  Evo še eno prepriačnje: ALI JE MOGOČE, DA DENAR PRITEČE V NAŠE ŽIVLJENJE BREZ MUKE, Z LAHKOTO? Ali to dovolimo sami sebi, gelde na to kakšna prepričanja imamo privzojena?

  Danes je videti, da je vsak sumljiv, ki ima malo več premoženja, je prava gonja proti bogatašem, pdobno kot je bila v času socializma….nekdo, ki je bogat je hudoben, pokvarje, skorumpiran, itd….

  Če se nekomu nasmehne sreča in zadene na loteriji molijone ali stotisoč euorov, npr., ali to pomeni, da je obogatel na nepošten način? Ga lahko uživa brez slabe vesti?

 5. Anja Bevc pravi:

  Zvone iskreno hvala za vaša odlična komentarja. Popolnoma razumete bistvo mojega prispevka in le-tega ste super dopolnili s svojimi izčrpnimi mislimi. Denar je in bo stvar pogleda posameznika. Vsak sam pa vendar lahko pride do prepričanja, da si pogled na stvari lahko spremeni, če si to zares želi.

 6. Zvone Krušič pravi:

  Anja, pišite še om tem, lastne izkušnje so najboljše branje…..

  Ja tale “manipulocija z nasmehom” od Matrishe je res izvirna in navdušujoč način kako pritegneš dobro v svoje življenje…ENAKO PRIVLAČI ENAKO….in ne nasprotno..ko mislimo..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.