Permisivna vzgoja

Morda ti bo všeč tudi...

4 komentarji

 1. Zvone Krušič pravi:

  Ne vem zakaj se dali naslov prispevku naslov: Permisivna vzgoja malo drugače?, če pa pišete čisto po stereotipu v skladu kot večina danes piše o permisivni vzgoji. To ni čisto nič drugačno pisanje.

  Danes družba mladim ne nudi niti približno tistega kar smo imeli mi.Ni delovnih mest, stanovanj, niti štipendij, ki jih je imel včasih skoraj vsak dijak in študent. Kakšen je motiv za študij, če veš, da te v prihodnosti čaka brezposelnost?

  In kakšni so zgledi za mlade v družbenih avtoritetah? Skorumpirani in pohlepni tajkuni in politiki?

  Groteskno je v takih razmerah karkoli očitati mladim ljudem..Kako se pa naj odselijo od staršev, če ni služb, da bi se osamosvojili? Moji starši so dobili od podjetij ker so delali stanovanje, jaz tega nisem več mogel dobiti, kakšno je pa stanje zdaj pa tako vsi vemo..
  Niso problematični starši, temveč je problematična družba, ki jo ustvarjajo odrasli. najprej je treba mladim nekaj dati, da laho potem od njih kaj zahtevamo. Kaj jim pa dajemo danes?

 2. Zvone Krušič pravi:

  Mladi so dejansko naša prihodnost. In kdo piše take prispevke mora res sovražiti mlade in upam, da nima otrok, ker bi se jim slabo godilo z njim. Ne morem verjet, da je lahko nekdo tako slep, da otrokom karkoli očita v družbenih razmerah v katerih živimo trenutno. Ko ni perspektive in upanja zanje za naprej.

  In da so takšne razmere zagotovo niso krivi mladi, temveč naša generacija in generacija napi staršev,,,,

 3. Mitja Povodnik pravi:

  Spoštovani Zvone Krušič

  Obžalujem, če ste dojeli članek kot kritiko otrok/mladine.

  Sicer bi po vaši izobrazbi pričakoval, da razumete, da permisivne vzgoje NE izvajajo otroci/mladina in zato otroci /mladina NE morejo biti krivci za to.

  Moj članek je kritika sistema in NE otrok/mladine.

 4. Zvone Krušič pravi:

  Se opravičujem, če sem bil preoster, vendar sta meni moja otroka največje bogastvo, ne glede na sistem. In to se ne more z ničemer spremeniti..Jaz svoja dva otroka obožujem in jima skuša čimbolj ustreči v njunih potrebah in željah, koliko le morem, in nista niti malo razvajena. Nekateri imamo pač naravni talent za odnose svojimi otroki, drugi pač ne.

  Lep pozdrav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.