Dobri in slabi sosedje na vrtu

Irena S. Trojar

Irena S. Trojar

Sem Irena in se trudim biti pozitivna, optimistična oseba. Verjamem, da je nasmeh najlepše, kar si lahko nadenemo. Rada pišem in ustvarjam. Predvsem za svojo dušo. Vseeno, pa bi rada moje pisanje delila z vami, morda se kdo najde med vrsticami. Berete me pa lahko tudi na FB profilu Irena piše.

3 komentarji

 1. Avatar suzana pravi:

  Lp..gledam vaš razpored /dobri in slabi sosedje,mene pa zanima.Imam posejan peteršil.Ostali so mi še ostale vrtnine in sicer,,,kumare,nisiki fižol,paradižnik,grah,paprika.Kako naj naprej jih posadim.HVALA za vaš odgovor..

 2. Irena Irena pravi:

  Pozdravljena, glede na to, da ne vem, koliko prostora imate v vašem vrtu, težko odgovorim. Najbolje bo, da si sami malo skicirate na list papirja in upoštevate zgornji seznam.

  Sicer pa, če upoštevava seznam, poleg peteršilja posadite paradižnik, poleg paradižnika lahko nizek fižol. Ker se grah in paprika z zgoraj omenjenimi vrtninami en razumeta najbolje, pobrskajte po seznamu in najdite vrtnino, ki vam seveda ustreza in ustreza tudi kot dobra soseda vrtninam, ki jih želite posaditi. Npr. korenje se dobro razume s paradižnikom in grahom, pa ga lahko daste vmes.

 3. Avatar Nataša pravi:

  Zdravo !

  Nekaj me zanima. Imam 2 mali gredici in ne vem kaj bi točno dala skupaj. Na eni gredi bi dala krompir in solato skupaj, na drugi pa po vrsti: paradižnik, redkvica, korenček, cvetača in paprika. Je vredu takšen vrstni red oz če je lahko to vse skupaj, … ? Ali mora biti kako drugače ?

  Hvala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.