Delo preko avtorske in podjemne pogodbe

Morda ti bo všeč tudi...

3 komentarji

  1. Igor pravi:

    V lanskem letu (2014) sem delal preko avtorskih pogodb in plačal vse prispevke, davke… Konec letošnjega aprila sem odšel na ZPIZ po informacijo, koliko delovne dobe mi država prizna od plačanega. Izkazalo se je, da je šlo za potegtavščino. V lanskem letu nimam priznane delovne dobe.

  2. Ivan pravi:

    Koliko pa je bil zaslužek? Za en mesec delovne dobe je napreč treba v tistem mesecu zaslužiti (imeti honorar) vsaj za minimalno plačo.

  3. Igor pravi:

    Sem šele sedaj opazil vprašanje. No je pa še vedno aktualno. Celoletni zaslužek sicer res ni dosegel 10000€, sta pa bili 2 pogodbi v vrednosti ~ 3000€. Po zgornji logiki bi pričakoval, da sta priznana vsaj 2 meseca. Temu pač ni tako. Na ZPIZu (oseben obisk) so mi povedali, da naj bi jim FURS poslal delovna obdobja za katera potem preverijo, če so dobili plačila in na podlagi tega potem priznajo delovno dobo. Uradni odgovor na email je bil izsek iz zakonodaje (brez obrazložitve) iz katere sem razbral, da se priznava tudi krajše obdobje od meseca, če gre za znesek manjši od povprečne plače. Vendar to ne deluje. Lahko pa, da si jaz narobe razlagam zakonodajo. Nisem pravnik, tako da dopuščam možnost, da sem narobe razumel zakonodajo. Kar vem je, da sem plačal davek in prispevke in da od tega nimam popolnoma nič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.