Crohnova bolezen ali bolezen mladih (2)

Morda ti bo všeč tudi...

6 komentarjev

 1. Uroš pravi:

  Pozdrav!
  Zelo sem vesel tvojega bloga, ker se trenutno spopadam s podobnimi težavami. Ne vem , če je Crohnova ali če ni, čudni histološki izvid, čudno odzivanje na Medrol.
  Imam gastroenterologa ponovno čez tri tedne in sem zelo v skrbeh. Bi mi zelo pomagalo, če bi se lahko s tabo malenkost o tem pogovoril. Piši mi prosim na moj e naslov, če ti je viden, oz te lahko jaz kje kontaktiram?

  Lep pozdrav!

  • Barbara F. pravi:

   Pozdravček Uroš.
   Hvala, me veseli, da nekomu lahko pomagam s svojim člankom, to je bil tudi moj namen. Lahko me kontaktiraš, in se bova vse pogovorila. Lahko na moj mail twiigy5@gmail.com, ker tvojega email-a ne vidim.
   Lep začetek dneva in uspešen dan ti želim.
   Pozdravček,

 2. Barbara F. pravi:

  Jooj oprosti sem videla tvoj mail, sem ga spregledala. Lahko pišeš na mojega, ko boš imel čas pa se pogovoriva. Lp

 3. Gregor pravi:

  Spostovani,

  Z vami bi rad delil se mojo izkusnjo glede Chronove bolezni. Chronovo bolezen so mi diagnosticirali leta 1999, ko sem bil star 27 let. Tri dni po diagnozi, so mi zaradi silnega krvavenja operativno odstranili meter tankega crevesja. Po operaciji sem se zdravil s tabletami Salofalk. Veckrat sem imel driske in bolecine v trebuhu. Kolicino zdravil mi je zdravnik stalno poveceval. Odlocil sem se za alternativno zdravljenje. Opravil sem tecaj Transcendentalne meditacije, zacel meditirati, kar mi je zelo dobro delo. Preobrat pa se je zgodil, ko sem obiskal gospoda Domancica. Bil sem pri njemu na stirih seansah, za kratek cas se mi je stanje popravilo, nato pa zopet poslabsalo. Nato sem se pri njemu udelezil pet dnevnega tecaja zdravljenja, od takrat naprej, od tega je ze devet let, pa ne jemljem vec nobenih zdravil in sem na bolezen prakticno pozabil. To so moje izkusnje.

  Lep pozdrav,
  Gregor

 4. Barbara F. pravi:

  Spoštovani Gregor.
  Hvala, da delite svojo izkušnjo z nami. Sama prav tako že razmišljam o drugih načinih zdravljenja, kot je recimo alternativa. Najti želim način, ki bo meni najbolj ustrezal. Sem zelo vesela za vašo izpoved in pa informacijo, se bom tudi sama pozanimala v tej smeri, če mi bo ta, le odgovarjala. Bom pa definitivno napisala kakšen članek tudi v tej smeri.

  Vse dobro in lep pozdrav,
  Barbara

 5. Mateja pravi:

  Pozdravljeni!
  Morda je vaša težava le ena od oblik poškodovanega tankega črevesa. Morda lahko poskusite upoštevati smernice prehranjevanja, ki jih je sprejela švedska vlada: Knjiga Anite Šupe: Resnice in laži o hrani in so še bolj strokovno pojasnjene v knjigi Kruh na zagovoru.
  Primer enega od znakov na telesu-na blazinicah prstov, če je tanko črevo poškodovano je v spodnje mlinku Dr. Peter D’Adamo. Po vsej verjetnosti tudi od glutena. Predvsem od pšenice in ko je tanko črevo poškodovano, so med drugim tudi polnozrnata žita katastrofa. Ob izločitvi take hrane – V VSEH oblikah, z dobrimi porobiotiki, z redom v prehrani,.. se tanko črevo začne popravljat. Dr. Natasha Campbell je objavila kako si pri tem lahko pomagamo. http://www.gapsdiet.com/INTRODUCTION_DIET.html. Veliko splošnih prehranskih najdete tudi na strani dr. Mercole: http://www.mercola.com/
  Kako se vidi poškodovano črevo na blazinicah prstov; v mojih okolici nas je vključno z mano kar veliko, le da se težave izražajo na drue načine. Veliko informacij dobite na internetu in Youtubu pod »Gut health«, seveda je treba zanti izbrati prave.
  http://glutenfabulous.org/2013/11/26/can-fingerprints-predict-gluten-sensitivity-dr-peter-dadamo/
  Can Fingerprints Predict Gluten Sensitivity? – Dr. Peter D’Adamo
  Veliko zdravja in volje, kajti samo s tabletkami boste, če boste, zatrli le simptome

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.