Klovni in pajaci vas na facebook-u lahko stanejo veliko

Avatar

Sara Pokeržnik

Dragi bralci portala Mojpogled.net; najprej naj povem, da mi je v čast in veselje, da s svojimi prispevki soustvarjam izredno živahen, barvit in zanimiv portal, kjer svoje misli združujemo preprosti pisci, ki nam je pisanje v veselje, še bolj pa nas navdihuje, če nas kdo tudi rad prebere. Naj se vam na kratko predstavim. Moje ime je Sara Pokeržnik, rojena sem leta 1988, živim pa v vasici Selnica ob Dravi, ki je 13 km oddaljena od Maribora. Po izobrazbi sem diplomirana inženirka medijskih komunikacij, iz omenjenega področja imam napisan tudi magisterij, katerega zagovor me čaka to jesen. Za študij medijskih komunikacij sem se odločila predvsem iz razloga, ker sem od malih nog zelo rada nastopala in govorila. Spominjam se, da sem si kot majhna namesto punčk in barbik želela mikrofon. Moje veselje do dela z mediji me je vodilo tudi do dela na dveh lokalnih televizijskih postajah, kjer sem pričela delati že v času osnovne šole. Moja druga ljubezen je tudi branje in pisanje. Pritegne me branje kriminalk in romanov, kar pa se pisanja tiče nosim v sebi dolgoletno željo, da nekoč napišem tudi mladinsko detektivko, po vzoru serije knjig Pet prijateljev (pisateljice Enid Blyton), ki sem jih oboževala v svojih najstniških letih. Ideja o knjigi zori že nekaj časa, kdo ve, morda pa jo res kmalu spravim tudi na papir. Ko govorim o svojih ljubeznih, pa ne morem pozabiti niti na gledališče; v svojem prostem času se namreč ukvarjam ravno z gledališko dejavnostjo – kot članica gledališkega društva v svojem kraju igram v odrskih komedijah, s katerimi nasmejimo publiko praktično po celi Sloveniji. Sicer pa sem čisto preprosta punca, če bi vprašali moje prijatelje, po čem sem znana, bi zagotovo izpostavili blond barvo las in ljubezen do pink barve . Sem družabna in komunikativna, obožujem obisk adrenalinskih parkov, rada spečem kaj sladkega, pobegnem na kakšno kavico ali dve s prijateljicami in si pogledam kakšen dober film. Moja priljubljena življenjska misel je: če je možno v domišljiji, je možno tudi v realnosti. In moja domišljija mi govori, da se boste radi zadrževali na našem portalu in upam si trditi, da bo tako tudi v realnosti. Dobrodošli in vabljeni, da ste z nami.

Morda ti bo všeč tudi...

2 komentarja

  1. Avatar Slavko Šterman pravi:

    Pri tej celi zadevi, ki sem jo komentiral tudi na FB mislim, da ravno pod objavljen odgovor informacijske pooblaščenke, se sprašujem ali se znamo pogovarjati, izražati, komunicirati z državnimi organi, v poslovnem svetu, … Ali ločimo pogovor o osebnih prijateljih, znanci in z njimi od komuniciranja z ostalim prebivalstvom. V situaciji kot smo na splošno mi osebno ne odgovarja način govorjenja večine ljudi na javnih omrežjih o policiji, parlamentu, vladi, političnih strankah, lokalnih vodstvih. Doživel sem že marsikatero nekulturnost v trgovini, na banki, pošti, upravnih enotah,… do uslužbencev za okenci, ki opravljajo svoje delo po določilih, predpisih, narekih svojih nadrejenih. Tudi policisti, ki so bili na tej tekmi so delali tako kot jim je bilo zapovedano in kot jim predpisi dovoljujejo. V tem vidim nekulturnost, nesramnost, žaljivost do policistov kot državljanov in policije kot institucije. Tanka črta svobode govora, sovražnega govora, žaljivega govora je presneto tanka in hitro se prestopi. Nestrinjanje z načinom delovanja policije na tej tekmi se bi dalo izraziti tudi na drugačen način in se ta črta ne bi prestopila. Tu je še en Slovenski pregovor: “Vsake oči imajo svojega malarja”. Toliko kot nas je toliko odtenkov (ne)primernega govora vidimo v vsem zapisanem. Ko smo na FB in podajamo svoje mišljenje pa se moramo zavedati, da govorimo veliki množici ljudi, ki bo različno tolmačila to kar smo želeli povedati. Torej previdno in z občutkom do soljudi, ker so policisti, politiki, vojaki, javni uslužbenci, državni uslužbenci tudi in predvsem samo ljudje.

  2. Avatar janja pravi:

    Zelo dobro napisano!! Se strinjam in ja res b bolje, da svoje občutke ki so lahko delikatni zapišemo v dnevnike s ključavnico!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.