Kdo je pa Janez Janša?

Avatar

B.P.

Sem študentka magistrskega študija ekonomije. Kljub temu, da sem na študijskem področju osredotočena na finance in delam v računovodstvu, v mojem življenju ne obstajajo samo številke. Obožujem fotografijo, poezijo in pisanje v vseh mogočih oblikah. Dodatno pa se izobražujem tudi na področju spletnega marketinga (Google AdWords). V mojih prispevkih boste zato našli vsega po malo, predvsem pa dosti mene. Verjamem v moč besed. Rada pišem pa ni važno o čem. Rada fotografiram pa ni važno kaj. Rada živim. Verjamem v boljši jutri. Verjamem, da si ga s skupnimi močmi lahko priborimo. Kontakt: bpraznik@gmail.com + blog v začetnih korakih: http://nopointjustjoy.wordpress.com/

Morda ti bo všeč tudi...

8 komentarjev

 1. Valentina Valentina pravi:

  Pa naj še kdo reče, da gredo otroci in stari ljudje skupaj. Različne generacije ne pridejo skupaj (ničkolikokrat sem to videla na lastni koži), saj imajo vse zelo drugačen pogled na stvari. Otroci rabijo igro, vrstnike, ustvarjanje in neobremenjenost, ne pa učenje o politiki in ostalo pranje možganov!
  Vrtci in “učni načrti” – no comment.

 2. Avatar B.P. pravi:

  Me veseli, da se strinjas z mano. Mene je vse skupaj kar malo pretreslo in res upam, da so taki odnosi bolj izjema kot pravilo.

 3. Valentina Valentina pravi:

  Najbolj me “pogreje”, ko se potem izgovarjajo, da so živeli v drugih časih in da pač delujejo tako kot znajo. Najlažje je to reči, ne pa, da bi se prilagodili sedanjim razmeram in šli malo v korak s časom (pa ne leti to na vse, nekje so zagotovo tudi super starši, babice in dedki, ki so modernejši). Uf jaz že vidim kakšen prepad v razmišljanju je pri moji generaciji in generaciji naših staršev, z njimi se lahko samo površinsko pogovarjaš, če bi šli kaj globlje, bi se kaj hitro “usekali”. Skratka, da ne napišem romana:): nihče nima pravice nikomur vsiljevati verskih, političnih in kakršnihkoli ideologij, sploh pa ne tako majhnim otrokom, ki so še posebej dojemljivi za vse. To bo to. 🙂

 4. Avatar B.P. pravi:

  Se absolutno strinjam. Vedno oni vedo najbolje. Vsi starši delajo napake in gotovo so jih veliko naredili tudi oni. Zagotovo pa prav nič ne pomaga če ti nekdo konstantno pridiga kako moraš vzgajati svojega otroka. Ko\ce bom svoje otroke opisovala v vrtec pa se bom absolutno vnaprej pozanimala o njihovem upam da neobstojecem učnem načrtu :).

 5. Valentina Valentina pravi:

  Hahah ja upajmo, da neobstoječem ja. Če ne se bo pa že našla kakšna altenativa, a ne:).

 6. Avatar B.P. pravi:

  Seveda se bo našla alternativa 🙂 se vedno se je. Če bi moral kdo pisati učni načrt komu, bi ga morali otroci nam :)…gotovo bi bil svet dosti bolj iskren, radoveden in zabaven 🙂

 7. Avatar Beno pravi:

  Malo informacij za tiste, ki iz muhe delate slona

  Predšolsko vzgojo v vrtcih med drugim ureja tudi Zakon o vrtcih. Zakon o vrtcih ureja predšolsko vzgojo, ki poteka v javnih in zasebnih vrtcih (naloga vrtcev, cilji in načela, vrsta možnih programov v vrtcih, financiranje, pogoji za izobrazbo strokovnih delavcev, delovna obveznost vzgojitelja in pomočnika vzgojitelja, zbiranje in varstvo osebnih podatkov v vrtcu ipd.).

  Kurikulum za vrtce je nacionalni dokument, ki predstavlja strokovno podlago za delo v vrtcih. Cilj kurikula je večje upoštevanje človekovih in otrokovih pravic, upoštevanje različnosti in drugačnosti otrok. Otrok je aktiven udeleženec procesa, ki z raziskovanjem, preizkušanjem in možnostjo izbire dejavnosti pridobiva nova znanja in spretnosti. Temeljni poudarki so na vzgojno-izobraževalnem procesu ter na celoti interakcij in izkušenj, iz katerih se otrok uči.

  Vsak vzgojno izobraževalni zavod je torej urejen z zakonom in mora imet svoj program, “učni načrt”. Če je v tem primeru bilo pretirano ne vem, ampak vzgojitelji in nadalje učitelji se morajo strokovno usposabljati za svoje delo, na delo morajo biti pripravljeni (izpolnjevanje ciljev; gibanje, jezik, umetnost, družba… kurikulum za vrtce je javno dostopen, prav tako vsi učni načrti za OŠ…).

  Žal je tako, da lahko že vsak posega v delo strokovnih delavcev. Da bi se pa kdo vprašal zakaj otrokom primanjkuje motoričnih spretnosti, to pa ne.

  In za konec, kot je zapisal F.P. še vedno velja: »Le čevlje sodi naj Kopitar«

 8. Avatar B.P. pravi:

  Zahvaljujem se za vaše mnenje in se cutim dolžna nanj odgovoriti. Ne vem zakaj se očitno čutite napadeni. Vse kar sem hotela povedati v prispevku je to, da se meni tovrstno “znanje” ne zdi relevantno za nekaj let starega otroka. In da ne rabi vse na svetu strokovne podlage.
  Prav tako ne vidim povezave med mojim pisanjem in pomanjkanjem motoričnih sposobnosti otrok – kar je dosti bolj kompleksna tema in si zasluži ločeno debato. Torej sklepam, da je kljub vsemu s tako strokovno podkovanim učnim načrtom nekaj narobe? Poudarila pa bi rada samo se to, da če se ze morajo učiti v vrtcu, naj bodo vsaj doma otroci lahko otroci.

  Pa se to glede Kopitarja; če lahko nas vse sodijo skorajda vsi zakaj naj ne bi smeli tudi mi izraziti svojega mnenja? Zaenkrat naj bi bilo to se dovoljeno :).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.