Iščem delo, rabim zaposlitev

Morda ti bo všeč tudi...

5 komentarjev

 1. Avatar Jasmina pravi:

  Strinjam se, da je treba biti iznajdljiv, in da se ne bi smeli zanašati preveč na druge.

  Koliko ljudi tu in tam pošlje kak življenjepis in so zelo nesrečni, ker ne pridejo niti do razgovora. Manj sreče imajo, bolj depresivni postanejo in tako pošiljajo tudi manj prošenj. Ampak če pogledamo vašo statistiko – da le vsak 117. dobi službo, je potrebno poslati veliko prošenj preden se kaj premakne… ali se dela lotiti na čisto drugačen način.
  Vsak, ki želi več dobrih idej, s katerimi lahko pride do službe ali začne služiti samostojno, je dobrodošel tudi na jaz-bi-krof.com 🙂
  Vsak si zasluži delo – samo ne obupat! 🙂

 2. Avatar Jana Filipovna pravi:

  To je pravi duh! Bravo!

 3. Avatar gordanabojovic pravi:

  Resnično sem bila vesela tega članka, takoj, ko je že bil objavljen. In kakšna je moja zadnja izkušnja, vezano na članek? Morda za današnji čas nenavadna in za koga nepremišljena poteza. Z njo se vsekakor ne postavljam, vendar sem naredila potezo, ki me je zagotovo rešila hude stiske, duševne in fizične izčrpanosti, da sem enostavno začela razmišljati povsem drugače, kot sem sicer vse življenje. Zavestno sem se odmaknila od filozofije “varnosti” zaradi stalne službe, ki sem jo imela nedavno. Vendar ta služba ni bila v nobenem pogledu zame. Delala sem od jutra do večera, trudila se kolikor se je dalo, spati nisem mogla zaradi skrbi, pojavljale so se napake, ki so se še samo stopnjevale. Delodajalec tega ni hotel ali ni znal uvideti. Nikakor ne trdim, da sem bila brezhibna, vendar vem, kako zelo sem si želela to biti. Rezultat pa ni bil tak. Ne vem, ali naj rečem, na žalost, ali na srečo. Priznala sem si, da to ni zame. Danes sem tudi sama na zavodu za zaposlovanje, tudi sama pregledujem različne portale, sama razmišljam in delam na tem, da se preživim kakor znam in zmorem. Vendar srce mi ne razbija tako, kot bi se hotelo razpočiti, vsaj spim ponoči in ko delam to kar delam, delam z velikim zadovoljstvom. Ne vem, ne morem vedeti, kaj me še v življenju čaka. Vendar vem zagotovo, zanesti se moram in želim nase. Vse ostalo, verjamem, da samo postopoma pride. Sedaj sem sama pri sebi razčistila, kakšno delo iščem. Iščem delo, kjer bo lahko prišla do izraza moja kreativnost, moja ustvarjalnost in kjer bom lahko pomagala sebi in širši skupnosti. To je tisto, kar sem želela delati vse svoje življenje, vendar mi je do sedaj uspelo le posredno. Sedaj želim več. Zaslužim si to.

 4. Avatar matrisha pravi:

  Hvala Jana 🙂

  Gordana, bravo. Zelo sem vesela, ko berem besede pogumnega in besede pozitivnega, odločenega, da vzame stvari v svoje roke. Super. Na ta način, v tem duhu in s to energijo ne more spodleteti. Ko začneš hoditi po svoji poti, proti svojemu cilju, se začnejo stvari same postavljati na pot. In ja, zaslužimo si to.

 5. Avatar Matjaž pravi:

  Ja, fajn bi blo vedet za katero področje ste vi dali oglas, ker ni isto, če govorimo o tehnični ali družboslovni smeri.

  Ne smemo pozabiti, da za določena delovna mesta imamo že 10x več šolanega kadra, kot ga pa potrebujemo! Ali ravno takšni nočejo iti oz. ne vejo v tujino.

  Naprimer:
  Števliko poklicev, kot so učitelji narašča, število otrok pa pada oz. stagnira in če bi hoteli zaposliti vse pedagoge bi morali odpreti vsako leto eno šolo. Medtem, ko pa mamo šole v sloveniji, kjer skorajda ni otrok in bi se zaradi neefektivnosti morale zapreti.

  Članek je dober, ampak ZELO splošen. Izpušča dejstva s katerimi se ljudje slepijo, da ne obstajajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.