Marihuana – brez dlake na jeziku

Morda ti bo všeč tudi...

4 komentarji

 1. Avatar Zvone Krušič pravi:

  Ja, res je zanimivo zakaj je ta zdravilna zel tako osovražena in deležna tolikega nezaupanja. Gre namreč za zdravilno rastlino. Mnogi ne vedo, da alkohol spada med ti. TRDE DROGE…., kot heroin, kokain, morfij, itd. ( mehke droge pa so marihuana, hašiš, LSD, itd)., pa je legaliziran in v prodaji brez vseh problemov.

 2. Avatar Stevo pravi:

  Izpostavila si nekatere + te vsestransko uporabne rastline. Osebno bi rekel, da si jih izpostavila premalo. 🙂 🙂 Konoplja se lahko uporablja še kot gradbeni element (tako v izolativne namene, kot nadomestek za beton, cement…), pogonsko gorivo, stelja za živali, tekstil (kar si omenila…), itd…. v te namene se uporablja industrijska konoplja.

  Ljudje se bojijo indijske konoplje, oz. vrste z višjo vsebnostjo THC-ja, bojijo se rekreativnih uporabnikov, kar smo si na en način krivi sami (kadimo v zaprtih prostorih in družbah, se skrivamo, presrašeno gledamo, če nas kdo zmoti med ljubim omamljanjem oz. gledamo grdo….) dooooh logično, če nas pa vsi obsojajo, hkrati pa ne vedo najbolj zakaj…

  Konoplja je illegalna in zato je ne smeš uporabljat… razlog, ki ga sam dostkrat slišim.
  Zakaj je konoplja prepovedana? Zakaj so se nekateri strici odločili, da napišejo par besed in rastlino, ki raste skoraj povsod in ima take in drugačne + in sorazmerno malo -, prepovedo?
  Tega se nihče ne vpraša, je pač lažje slediti tem besedam na papirju.

  v glavnem, če sem pošten niti ne vem kaj sem hotel napisat s tem komentarjem, hočem ti pa povedat, spiši še kakšen blog na temo konoplje (industrijske, indijske), predstavi svojemu krogu bralcev tako +, kot -…
  Zgoraj napisani blog je odlična uvertura v bolj natančno spoznavanje te rastline 😀 😀

  Napisala si: “Vem da se je o njej že na veliko govorilo, vendar še nič kar je bilo povedano ni prišlo z ust uporabnika te substance.” Ponavadi smo ravno hašišarji glasni o tej rastlini… nisem oz. redkokdaj sem slišal pozitivne komentarje iz ust “ateista”…. 🙂

  lep pozdrav in vse dobro pri odkrivanju in odpiranju glav “ovc”
  Stevo

 3. Avatar Iztok Stana pravi:

  Seveda je konoplja prepovedana. Vsestransko uporabna je in farmacevtske družbe bi izgubile težke denarje, če bi se ljudje lahko zdravili z rastlino, ki bi jo vzgajali doma.
  Največkrat so ravno preprodajalci tisti, ki so proti legalizaciji. Seveda, saj bi izgubili ves dobiček.
  Z legalizacijo bi zmanjšali kriminal, država bi dobila denar od davkov in turizem bi zacvetel.
  Mogoče pa kdo noče, da vidimo kako so nam lagali vsa ta leta.

 4. Valentina Valentina pravi:

  Vse kar je “nelegalno”, je v večini primerov koristno, vse kar je vsesplošno legalizirano (sintetična zdravila, alkohol, cigareti), je v večini primerov škodljivo in nekoristno. Se je za vprašati, zakaj je temu tako.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.