Kariera in materinstvo

Morda ti bo všeč tudi...

6 komentarjev

 1. Avatar MANCA pravi:

  Zelo lepo napisano.. iskreno povedano, da sem dobila solzne oči, ker sem v tej zgodbi videla tudi sebe.
  Jaz sem tudi že kot mlada mamica spoznala, da “brez dela ni jela”, in da “denar ne pade iz neba”,RES ŠKODA, kajti če bi, bi si drugače uredila življenje…. No mogoče pa kdaj zadenem na LOTU :-):-)

 2. Avatar Alex pravi:

  Pozabiti na smemo še na eno vrsto staršev, ki so imeli srečo in imajo službo od ponedeljka do petka (8h-15h). Svoj čas in denar pa popoldne in viikendih namenjajo za rekreacijo (tisoč in en šport), masaže, savne, druženja s prijatelji, otroci pa so spet v varstvu…
  Tako, da je moje mnenje, da je vse zgoraj našteto v super članku zelo odvisno od posameznika. Če imaš veliko časa se odločaš koliko ga nameniš družini in koliko sebi, če ga imaš manj pa je odločitev samo ali ga boš vsega oz.večino posvetil otrokom in družini in nič oz.manj sebi ali obratno. Pozitivnost matere o kateri pišeš pa je spet odvisna od tega ali ji odločitev ustreza ali ne. Ali je uspela najti ravnovesje?

  Druga stvar o kateri razmišljam pa je, da so naši starši sicer imeli čas, koliko pa je bilo aktivnega druženja z nami? Mama je res prišla ob 14h domov ampak se ne spomnim, da bi do večera preživela čas z mano…Otroci smo bili do mraka zunaj, se igrali z ostalimi otroci, starši so bili doma in kuhali, pospravljali, kafetkali s sosedi. V današnjih časih pa imamo občutek, da moramo z otrokom graditi gradove iz Lego kock, gledati in znati na pamet vse risanke, ki jih otrok gleda, stati zunaj ob igralih in jim ploskati za vsak spust s toboganom. Res je, otroci so največ kar imamo in tudi sama se sprašujem, če se mu premalo posvečam, ampak kako bo vse to vplivalo na naše otroke, ko odrastejo,? Uf…

 3. Avatar marjana pravi:

  Čisto res ja.. zelo dober komentar Alex

 4. Avatar marko pravi:

  Zelo resnično. Kako bi bilo življenje bolj enostavno, če ne bi človek potreboval denarja. Super članek.

 5. Avatar Anja Bevc pravi:

  Hvala za komentarje. Resnično je bistveno ravnovesje. Z njim lahko delujemo uspešno na vseh področjih.

 6. Avatar Anja Bevc pravi:

  Super komentar, ki ga je napisala Alex daje bistvo mojem članku. Ravnovesje najdit je to, kar se vsi učimo in to je edini ključ. Ob začetkih mojega pisanja še tega nisem znala ubesedit. Danes se učim tega udejanit. Vse je res odvisno od posameznika in od časa, ki ga ima na razpolago ter od tega, čemu daje posameznik prioritete v življenju. To, da otroci od nas terjajo čas zanje oziroma naše vodstvo, je vse bolj vidno, saj so otroci vse večji uporniki. Res pa je, da žal časovni paradoks predpostavlaja vse več družbenih težav na sploh, ki se tičejo samih družinskih vrednot.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.