Komunikacija z gluho osebo – kako?

Irena

Živjo!Torej vas je le zgrabil firbec, da pogledate, kdo je za člankom, ki ste ga ravnokar prebrali :DIrena Blazinšek. Gluho dekle z več obrazi in ploho besed na papirju. po izobrazbi diplomirana inženirka logistike (beri: vse, kar je povezano s transportom), po duši sanjačka in po interesih kameleon, ker me po malem zanima skorajda vse - od tehnologije, vesolja, knjig, tujih jezikov, potovanj v tuje dežele, zgodovine, in še in še. Po delu... hm, ja. 'Uničevalka' zvezkov aka pisateljica, drugače pa v iskanju službe in v vnetem zasledovanju svojih malih in velikih sanj.Vabim vas na sprehod skozi gozd besed. Upam, da boste našli zaklade, se nasmejali norčavostim, se zamislili nad pticami misli in idej, ki jih moje besede porodijo v vas, in se spoznate tudi s tišino, mojo sopotnico in prijateljico v tem življenju. Vabim vas na potovanje, ki se mu reče življenje, in podelite z mano vaše besede, izkušnje in misli.Dobrodošli in hvala, da ste moji sopotniki in prijatelji, četudi le za dolžino enega članka :D

Morda ti bo všeč tudi...

2 komentarja

 1. nekdo:) pravi:

  Hm ne vem kako nekateri nimajo neke logike, haha pa da si pokrivaš usta, zakaj že?
  Meni se ne zdi nek bavbav komunicirat z gluho osebo, je pa res da sem bolj odprte narave:)
  Če tko pogledam tudi pri partnerici me ne bi motila gluhota….
  Je pa res, da z gluho osebo še nisem imel direktnega stika, tako da pametujem v prazno… Kje jo lahko spoznam? Haha:D

 2. Irena pravi:

  Zdravo, nekdo 🙂

  Pokrivanje ust se običajno uporablja kadar sogovornik sumi, da ima slab zadah in je dovolj vljuden, da ga ne prenaša naprej. 😀 Toda resno, verjetno ste že videli, ko je nekdo medtem, ko je govoril, zazehal, si medtem pokril usta in govoril kar naprej. To je precej moteče za gluhega, ker tako izgubi del informacij ki so mu pomembne za sodelovanje v pogovoru. Ali pa se pokrivanje ust uporablja kot kretnja pri poskusu prevlade – komolce ima sogovornik naslonjene na mizo, roke pa sklenjene pred pred obrazom tako, da zakriva usta. Ali pa kar tako, ko je obrnjen stran z obrazom stran od gluhega, , komolec na mizi in si z roko podpira glavo (dlan pod čeljustjo), in si pri tem deloma zakriva usta. Taka poza se pojavi, če sogovornik sedi ob nas, ni pa preveč zainteresiran za to, kar mu govorimo.

  Kar se tiče iskanja podvrste gluhih in naglušnih je pa njihov habitat, če bi lahko tako rekli, povsod po svetu, zanesljivo pa jih boste našli v raznih društvih za gluhe in naglušne v Ljubljani pa deluje tudi zavod za gluhe in naglušne.

  Če imate še kakšno vprašanje, kar na dan z njim :D, sem dosegljiva prek maila.

  Lep dan vam želim,

  Irena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.