Gospodar svoje usode – Guy Finley

Gospodar svoje usode
Gospodar svoje usode
Gospodar svoje usode
Deli:

Finleyjeva knjiga Gospodar svoje usode je poziv k življenju, ki ga uspe uresničiti le redkim. Bralcu ponuja orodja, ki jih ta potrebuje za dosego nove ravni bivanja, na kateri zbledi vsakršen občutek ujetosti v čas in prostor.

Gospodar svoje usode

Ta knjiga je poziv k življenju, ki ga uspe uresničiti le redkim. Guy Finley vam v njej ponuja orodja, ki jih potrebujete za dosego nove ravni bivanja, na kateri zbledi vsakršen občutek ujetosti v čas in prostor.

V prvem delu opisuje položaj človeka kot posameznika v sodobnem svetu in opredeljuje vlogo, ki jo ljudje brez kakršnega koli upora prevzamemo. Svojo vlogo v življenju velikokrat dojemamo kot preveč vnaprej določeno in zato ne čutimo potrebe po uporu ali pa se tega morda bojimo.

V drugem, osrednjem delu knjige je podrobno predstavljenih dvanajst korakov, ki zagotavljajo spremembo v odnosu do prihodnosti. Pri opisu vsakega posameznega koraka avtor najprej osvetli posameznikovo izhodiščno notranje stanje, mu svetuje in navede, kaj lahko bralec ob doslednem upoštevanju predstavljenih smernic pričakuje.

Poglavja v osrednjem delu knjige se ukvarjajo s problematiko ustaljenih navad in zakoreninjenih prepričanj, citirajo mislece in filozofe, učijo tihega pristopa k sebi in poudarjajo pomen zavestnega tveganja, ki je nujen sestavni del vsakega (notranjega) napredka. Čudovito potrka na vrata naše notranjosti, ko v enem izmed zadnjih poglavij zapiše: “Če bi radi našli nekaj brezčasnega, si morate upati zaživeti tako, kot da imate vesa čas na svetu!”

V zadnjem delu se avtor zelo natančno posveti čustveni stabilnosti in osvoboditvi od stresa ter zaključi z višjimi spoznanji o krojenju lastne usode.

»Kar si sposodimo, moramo vrniti,« nam na koncu prijazno na srce položi eno najprodornejših misli cele knjige.

Tehnične podrobnosti
Št. strani: 185
Vezava: mehka
Format: 13,0 x 20,0
Založba: Cangura

Cena: 25,90 EUR

[contact-form-7 id=”50697″ title=”Naročilo knjige – Cangura”]
Deli:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.